Nekem cluster fejfájásom van, immáron 17-18 éve. Eleinte aránylag szabályosan működött, vagyis évente volt néhány – pár hetes – időszak, amikor rendszeresen, akár napi szinten előjött a fájdalom, és az időszak elején és végén gyengébben, a közepén pedig nagyon erősen. Mostanában már inkább összefolyik a dolog, tehát kevésbé tudom kiszámítani, de továbbra is évente kb. 15-20 olyan nap van, amikor erősebben előjön, és mondjuk 5-6 olyan nap, amikor tényleg nagyon durva.

Erről a fájdalomról azt kell tudni, hogy csak megelőzni lehet, ha már kijött, akkor nincs mit tenni. Megelőzésre a kezdetektől paracetamol-koffein tartalmú fájdalomcsillapítót használok (korábban Miralgint, mostanában Panadol Extrát), amikor úgy érzem, hogy kezd kitörni a fájdalom. Ezen kívül a veszélyes időszakokban este lefekvés előtt Melatonin tablettát szoktam bevenni, hogy megelőzzem azt, hogy reggel a fájdalomra ébredek.
A Sinol a Panadol Extra helyetteseként jön a képbe. Amikor érzem, hogy közeledik a fájdalom, akkor először a Sinollal próbálkozom.

K. Imre, Budapest

A Sinol orrspray-t abban a munkahelyemhez közel található a patikában ajánlották a figyelmembe, ahol az ott dolgozókkal személyes kapcsolatba kerültem, mert abban az időben gyakran megfordultam ott, mindenféle, a patika által forgalmazott homeopátiás termék/gyógyszer kapcsán, az ott dolgozók pedig tudtak a nálam időnként előforduló fejfájásaimról.

Egyik alkalommal a kezembe adtak egy termékmintát, amelyben a Sinol orrspray volt.Azt tapasztaltam, hogy az addig gyakran kezelhetetlen, elhúzódó fejfájások nem tartottak olyan hosszú ideig, hamarabb megszűntek, ha időben kezdtem használni gyakran “elejét vettem”, tehát nem is tudott úgy, olyan mértékben kitörni a fejfájás, mint az orrspray használata nélkül.

Az is előfordult, hogy akár gyógyszer nélkül vagy sokkal kevesebb gyógyszerrel kilábaltam a fejfájásból, holott korábban – amíg a Sinol-t nem ismertem – ilyen nem fordult elő. Tapasztalataim szerint jól alkalmazható időjárás-változás esetén kitörő fejfájásoknál is. Összességében azt lehet elmondani, hogy a Sinol orrspay nagyon gyorsan – a gyógyszerektől gyorsabban – megszünteti a kialakult fejfájást, az éppen kialakuló fejfájást pedig nem engedi kitörni, ennek oka bizonyára abban rejlik, hogy az orr nyálkahártyájáról hamar felszívódik. Az eredeti Sinol egyetlen negatívuma az volt, hogy a használata során csípett – a hatóanyag miatt -, ez azonban rövid ideig tartott és elhanyagolható kellemetlenség volt ahhoz képest, amilyen hatékonyan a fejfájást megszüntette.

T. Andrea, Miskolc