Migrénes fejfájás

Bár sokan a migrént az intenzív fejfájás szinonimájaként értik, valójában a migrén a fejfájás egy jól körülhatárolható típusa, amely az erős fejfájásnál is kínzóbb.

Migrén tünetei

Lüktető, féloldali fejfájás, hányinger, szédülés – csak néhány, a migrén tünetei közül. Nézzük, milyen migrénes tünetekkel számolhatunk még.

Migrén okai

Péksütemények, zacskós levesek, málna, vörösbor, stressz, örökletes hajlam – csak néhány, a migrént kiváltó okok közül. Persze ez messze nem minden…

Migrén

A lakosság csaknem tíz százalékát érinti az a rohamokban érkező, akár napokig is eltartó fejfájás, ami nehezen elviselhető tüneteket okoz.

Migrén lelki okai

A migrén kiváltó okai a mai napig sem ismertek, de azt már sikerült kideríteni, hogy a pszichés stressz rendkívüli mértékben felerősítheti a tüneteket.

Migrén elleni gyógyszer

A migrén kínzó tünetei a megfelelő készítményekkel jelentősen csökkenthetők, ezek kiválasztásához azonban feltétlen kérjük szakember segítségét.

Migrén kezelése

A lüktető és heves fejfájással járó migrén kezelésére számos módszer létezik, azonban ezek előfeltétele a pontos diagnózis és az esetleges társbetegségek ismerete.