Tenziós fejfájás

A jellemzően kétoldalon jelentkező tompa fájdalom a tenziós fejfájás ismertetőjegye, melyhez a kialvatlanság, a stressz, a mozgásszegény életmód mind hozzájárul.

Tarkótáji fejfájás

Ha a fájdalom a halánték, a homlok, netán a szem környéke helyett a tarkón jelentkezik, többféle, akár súlyosabb probléma is állhat a háttérben.

Lüktető fejfájás

Cikkünkben azt vizsgáljuk, mik lehetnek az életüket megkeserítő lüktető fejfájás kiváltó okai és milyen további tünetekkel társulhatnak.

Gyermekkori fejfájás

A fejfájás a gyermekeknél is gyakori, a legtöbb esetben azonban az ilyen fejfájás nem vezethető vissza súlyos, komoly betegségre.

Gyakori fejfájás

Bár a fejfájás többnyire banális probléma, ám a visszatérő, makacs fejfájás tisztázása javasolt a komolyabb elváltozások kizárása érdekében.

Fejfájás és hányinger

A fejfájás gyakran jár együtt gyomorpanaszokkal, hányingerrel, de a panaszok akár komoly betegséget is jelezhetnek.

Fejfájás-ambulancia

Könnyen előfordulhat hogy a vény nélkül kapható gyógyszerek már csillapítják a fejfájást – ilyenkor érdemes felkeresni egy úgynevezett fejfájás-ambulanciát.

Cluster fejfájás

A gyakran éjszaka jelentkező éles, féloldalas fájdalommal járó cluster fejfájás nemcsak egy napunkat, de életvitelünket is megkeserítheti.

Állandó fejfájás

Az állandó fejfájást minden esetben figyelmeztető jelként fogjuk fel, amely mögött ártatlan betegségek vagy komolyabb problémák is egyaránt állhatnak.

Fejfájás típusai

A lakosság körülbelül fele rendszeresen átéli a fejfájás tüneteit. Nem mindegy azonban, milyen típusú főfájdalom okoz gyötrelmet – ezek fajtáit mutatjuk be cikkünkben.

Fejfájás csillapítása

A fejfájás csillapítására számos lehetőség áll a rendelkezésünkre, a legmodernebb gyógyszerektől az évszázados természetes módszerekig.

Fejfájás terhesség alatt

A terhesség alatti fejfájás gyakori tünet, amelynek hátterében hormonális változások állnak. Megelőzhetőek ezek a fejfájások, és mit tehetünk ellenük?

Fejfájás és szédülés

Ha a fejfájás és a szédülés kéz a kézben jár, ideje elmennünk egy vizsgálatra, mert a két tünet hátterében akár komolyabb betegség is állhat.

A fejfájás szervi okai

A fejfájás számos esetben csak tünet. A szervi eredetű fejfájások oka lehet gyulladás, keringési zavar, látásprobléma, de okozhatja a rossz emésztés is.

Fejfájás

Cikkünkben a fejfájással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók foglaljuk össze, mint például a fejfájás okai és fajtái, a fejfájás kezelése és a fejfájás-ambulanciák.