Allergiavizsgálat

Ételallergia, pollenallergia, laktózérzékenység – csak néhány, a kellemetlen tüneteket okozó allergiák közül. Nézzük, milyen allergiavizsgálatok léteznek…

Allergia tünetei

Az allergiás nátha és asztma a tünetek alapján jól elkülöníthető, de egymással kapcsolatban álló betegségek, melyek panaszait nem szabad elhanyagolni.

Allergia orrspray

Az egyes orrsprayk különböző hatóanyagú, más-más esetekben indokolt termékeket rejtenek, és nem mindegyik jelent hatékony segítséget az allergiás tünetek kezelésében.

Allergia naptár

Cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy melyik hónapban milyen nehézségek várnak, milyen veszélyek leselkednek a különféle szezonális allergiáktól szenvedőkre.

Allergia lelki okai

Az allergia pszichoszomatikus jellegénél fogva előfordulhat az is, hogy a háttérben lelki okok állnak, és a bennünk élő diszharmóniát jelzik.

Parlagfű-allergia

A tüsszögéssel, orrfolyással, szemviszketéssel és csalánkiütéssel járó parlagfű allergia sokunk életét megkeseríti. Nézzük, miként enyhíthetjük tüneteit.

Allergia

Ötből egy ember allergiás. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy miért alakul ki allergia, és mit tehetnek azok, akik az allergiások népes táborába tartoznak.

Pollenallergia

Tüsszögés, orrfolyás, könnyezés – ezek a pollenallergia jellemző tünetei, amelyek könnyen tönkretehetnek egy tavaszi sétát a szabadban.

Allergia kezelése

Bár az allergiás betegségek véglegesen nem gyógyíthatók, ma már hatékony, tünetmentességet biztosító gyógyszerek állnak rendelkezésre.